Quaker City Night Hawks – QCNH

Zo aan het eind van het jaar wanneer het jaarlijstje gemaakt en ingeleverd is en het nieuwe jaar nog niet begonnen, kun je er donder op zeggen dat je dan altijd weer albums hoort die best mee hadden kunnen dingen naar een plek in de top 10 van 2019. QCNH, het vierde album van Quaker City Night Hawks uit Fort Worth, Texas, had zeker een kans gemaakt. Het trio ziet er uit zoals je je echte redneck Texanen voorstelt, lange haren en ruige baarden, naar het lijkt iets te veel fastfood en bier genuttigd en woeste blik. Ik zou ze ‘s avonds niet graag tegenkomen op straat. Dat blijkt muzikaal allemaal best mee te vallen. Hoewel je vette southern rock zou verwachten en dat in openingsnummer “Better In The Morning” ook krijgt, blijkt de rest van het album verrassend gevarieerd te zijn. “Suit In The Back” is soulvol en “Colorado” is een verhalend americananummer met koortjes en melodieuze gitaarlijnen. “Pay To Play” en “Elijah Ramsey” zijn mooie ballads, de laatste over een oorlogsveteraan na 9/11. “Grackle King” lijkt dan weer een ruim vijf minuten durende jam te zijn en in “Fox In The Henhouse” en “Hunter’s Moon” wordt er goed gerockt. Zanger/gitarist Sam Anderson zingt lekker loom en gruizig, precies wat nodig is voor deze fijne southern rock. Met afsluiter “Freedom” wordt knallend afgesloten. QCNH is een lekker album dat alle paden van de americana-road bewandelt. Een vleugje Lynrd Skynrd, Neil Young & Crazy Horse en, meer recenter, Israel Nash ineen met een toefje soul en blues.

Lightning Rod

File: Quaker City Night Hawks – QCNH
File Under: The sound of the south
File Facebook: [Quaker City Night Hawks op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Quaker City Night Hawks]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven