Lanterns On The Lake – Spook The Herd

Het is alweer negen jaar geleden dat ik kennis maakte met Lanterns On The Lake, een band uit Newcastle. Hun debuutalbum Gracious Tide, Take Me Home was een mooi en melancholisch indiefolkalbum. In de tussentijd hebben ze nog twee platen gemaakt die ik jammer genoeg niet opgemerkt heb. Ik was ze eigenlijk al een beetje vergeten toen ik hoorde dat ze nu dus al een vierde album uit hebben gebracht. Op Spook The Herd maakt de Britse band zich flink zorgen. Politieke onrust en polarisatie, sociale problemen en het daaruit voortvloeiende gevoel dat het niet goed gaat met de wereld, maakt van Spook The Herd een ongerust album. Zangeres Hazel Wilde’s stem doet me vaak aan die van Carla Torgerson van The Walkabouts denken. Sereen is het woord dat bij me opkomt, luisterend naar de negen indiefolkliedjes op dit album. Soms wat grootser, zoals in het wonderschone “When It All Comes True”, maar ook wat kleiner en akoestischer zoals in afsluiter “A Fitting End”. De boodschap mag dan zijn dat het helemaal de verkeerde kant opgaat met de mensheid, zo lang er bands zijn als Lanterns On The Lake die hoopvolle en troostende albums als Spook The Herd maken, zie ik licht aan het eind van de horizon.

Bella Union

File: Lanterns On The Lake – Spook The Herd
File Under: Licht in de duisternis
File Facebook: [Lanterns On The Lake op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Lanterns On The Lake]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven