The Secret Sisters – Saturn Return

Sinds singer-songwriter en multitalent Brandi Carlile zich over The Secret Sisters heeft ontfermd, zijn de zussen meer en meer uit hun schulp gekropen. Op het debuutalbum uit 2010 zongen Laura en Lydia Rogers nog brave bluegrassdeuntjes onder leiding van veteraan T-Bone Burnett. Veel covers, afgewisseld met een enkel eigen nummer. Bloedmooi tweestemmig, dat wel. Op het tweede album stond al een nummer van Brandi Carlile en werd ietsje meer buiten de gebaande countrypaden gewandeld. Desondanks voldeden ze niet aan de verwachtingen van de grote platenfirma Universal en werden ze gedumpt. Enter Brandi Carlile. Zij produceerde het schitterende derde album You Don’t Own Me Anymore uit 2018 waarop de zussen zich glorieus revancheerden met sterke eigen geschreven songs plus een paar van Carlile. De titel was veelzeggend, die grote maatschappij hadden ze helemaal niet nodig, ze vonden een nieuw thuis bij het kleinere en alternatievere label New West. Logischerwijs gingen ze voor het tweede album op New West wederom met Brandi Carlile in zee. Op vierde album Saturn Return hebben Laura en Lydia de tien songs allemaal zelf geschreven. Muzikaal zijn ze nu echt volwassen geworden, ze hebben de bloemetjesjurken uitgetrokken en het ietwat kuise countryimago definitief van zich afgeschud. The Secret Sisters klinken nu meer als een singer-songwriterduo dat in de jaren zeventig in Laurel Canyon rondhing. De songs zijn melancholisch en de zussen zingen niet alles meer tweestemmig maar meer solo, wat de afwisseling ten goede komt. Dat levert zeer fraaie songs op als “Cabin” en het meeslepende “Nowhere Baby” en “Water Witch”. Maar eigenlijk is er geen zwak nummer te vinden op Saturn Return. Prijsnummer is de werkelijk schitterende afsluiter “Healer In The Sky”. Zoals de titel al aangeeft, een nummer met een boodschap ,maar totaal niet opdringerig. Met Saturn Return hebben The Secret Sisters hun beste album afgeleverd en het is mijn eerste muzikale hoogtepunt van 2020.

New West

File: The Secret Sisters – Saturn Return
File Under: Deze zussen zullen niet lang meer geheim blijven
File Facebook: [The Secret Sisters op Facebook]
File Twitter: [Tweets van The Secret Sisters]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven