Brandon Dodd – What A Way To Die

Nu ik door het corona-virus thuiswerk en de deur bijna niet uitkom, ben ik een beetje uit mijn dagelijkse doen. Ik ben in de war met de dagen en ondanks dat het lijkt dat ik nu dan eindelijk tijd heb om boeken te lezen en series te kijken, kom ik daar nauwelijks aan toe. Omdat man en dochter er ook continu zijn is het van muziek luisteren en stukjes schrijven ook nog niet echt gekomen. Nu we al voor de vierde week binnen zitten, begint dat ook een soort van te wennen. Artiesten hebben door de gecancelde optredens tijd over. Zo ook singer-songwriter Patty Griffin die van plan is om elke week een muzikale aanbeveling te doen via haar sociale mediakanalen. Als eerste tipte ze de 24-jarige Australiër Brandon Dodd. Hij verzorgde het voorprogramma tijdens haar Australische tour en speelt al vanaf zijn negentiende gitaar in de band van Kasey Chambers. Nu is er zijn eerste solo-album, What A Way To Die. Wanneer Patty Griffin je muziek aanbeveelt kan het bijna niet slecht zijn. En dat klopt, het debuut van Brandon Dodd is mooi. Het bevat elf goede bluesrockliedjes waarop Dodd laat horen dat hij een goede zanger met een lekker rauw randje op zijn stem is, maar ook een uitstekende gitarist. Single “Absolute” is meeslepend, duet “Like A Diamond” met Kasey Chambers klinkt wat rootsier. “Whiskey Room Shuffle” is een stevige bluesrocksong en “Dalai Lama” meandert naar een klinkende gitaarsolo. Dodd maakt ook mooie ballads als “Lover” en “Aberdeen”, waarop heel in de verte Patty Griffin nog te horen is. What A Way To Die doet me soms, vooral in de rustige nummers, denken aanHeartbreaker van Ryan Adams. Het is de eerste release in deze quarantaine-tijd die me positief verrast en reikhalzend laat uitkijken naar het moment dat we weer kunnen genieten van een live-optreden.

Eigen Beheer

File: Brandon Dodd – What A Way To Die
File Under: Roots from down under
File Facebook: [Brandon Dodd op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Brandon Dodd]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven