Polly & Bruce – Acid Love

Actrice/zangeres Sanne Samina Hanssen en de Eindhovense muzikant Woody Veneman ontmoetten elkaar in 2018 toen ze beiden meewerkten aan de theatervoorstelling Onder Het Melkwoud. Sanne kun je onder andere kennen van haar hoofdrol in de film “De Liefhebbers” of van haar bijdrage aan de populaire Netflixserie “Undercover”. Woody is al jaren actief als muzikant waarvan zijn muziek als deel van het duo Woody & Paul het bekendst is. Tijdens de voorstelling merkten ze dat hun stemmen goed bij elkaar pasten. Hun gezamenlijke liefde voor country-noir leidde tot hun eerste album Acid Love. Sanne & Woody werden Polly & Bruce, simpelweg omdat het goed klonk. De elf folk/rootsliedjes op Acid Love zijn geïnspireerd op het eindigen van de relatie met de grote liefde van Woody en zijn van zijn hand. Veneman speelt ook de hoofdrol op het album, Hanssen vervult meestal de tweede stem, behalve in het mooie en ietwat donkere “Charcoal State Of Mind”. “Lioness Of The Dunes” klinkt melancholisch door de Morricone-achtige mondharmonica. Bewust of onbewust klinkt er een verwijzing naar Gram Parsons door de regel ‘we’ll sweep out the ashes in the morning’, naar het gelijknamige nummer dat Parsons zo mooi vertolkte met Emmylou Harris. Qua duo doen Polly & Bruce me meer denken aan hun Belgische collega’s Eriksson Delcroix. Elk liedje heeft een soort duistere melancholie in zich. Zoals bijvoorbeeld in “Sudden Beauty”, enkel begeleid door een elektrische gitaar. Of “The Man Who Said No”, een intrigerende song, gezongen door Veneman met de ijle achtergrondzang van Hanssen op de achtergrond. Het nummer eindigt abrupt wat het een mysterieus tintje geeft. Die mysterie en ongrijpbaarheid hangt als een zweem over het hele album. Zelfs de vraag of ze naast professioneel ook privé een duo zijn wordt beantwoord met ‘we weten niet wat we van elkaar zijn’. Wat ik wel weet is dat Polly & Bruce een fijn debuutalbum hebben gemaakt met bovengemiddeld goede songs.

Eigen Beheer

File: Polly & Bruce – Acid Love
File Under: Donkere melancholie
File Facebook: [Polly & Bruce op Facebook]
File Instagram: [Instagram van Polly & Bruce]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven