Vanessa Peters – Mixtape

Tijdens de coronacrisis is er ineens veel meer behoefte aan vertrouwde televisie, muziek en andere zaken. Zo werd in de laatste dagen van De Wereld Draait Door begonnen met TroostTV waarin gasten programma’s uitkozen die ze graag nog eens wilden zien. Margriet van der Linden zet deze behoefte aan nostalgie voort met Videotheek M. Wat dat betreft is de timing van de Amerikaanse singer-songwriter Vanessa Peters onbedoeld perfect. Al jaren houdt ze een lijst bij van liedjes die ze ooit eens zou willen coveren. De afgelopen drie jaar is ze samen met man Rip Rowan begonnen met het daadwerkelijk opnemen van een greep van de songs uit deze lijst. De selectie songs voor het uiteindelijke resultaat Mixtape werden in hometown Dallas opgenomen. Het zijn tien fijne indiefolkliedjes geworden, bijna allemaal oorspronkelijk stammend uit eind jaren ’90 en de eerste helft van het eerste decennium van deze eeuw. Uitgezonderd “Bizarre Love Triangle” van New Order uit 1986 en “Sister Golden Hair” van America uit 1975. Fraai zijn Peters’ versies van “Aside” van The Weakerthans, een fijn folkrockbandje dat ik bijna vergeten was, en van “The Weakest Shade Of Blue” van The Pernice Brothers, ook een band met hele goede songs die veel te veel onder de radar opereert. Van bekendere namen als Tom Petty en Eels brengt ze twee wat onbekendere mooie songs onder de aandacht, “You And Me” en “Packing Blankets”. David Bazan kende ik wel van naam maar door Vanessa Peters’ versie van “Hard To Be” neem ik me voor om naar zijn muziek te gaan luisteren. Hetzelfde geldt voor Sarah Harmer. Deze Canadese singer-songwriter kende ik niet maar haar “Lodestar” vind ik het mooiste nummer van >Mixtape. Het enige kleine minpuntje van het album vind ik Peters’ versie van Patty Griffins “Florida”. Ondanks dat ze het zich eigen heeft gemaakt en het wat sneller is dan het origineel, kan ik het daar niet van loskoppelen, daarvoor heb ik Griffins versie te hoog zitten. Mixtape is een verzameling songs die ik zelf ook destijds op een cassettebandje en nu op een Spotifyplaylist zou zetten. Vanessa Peters brengt ze met hoorbare liefde en haar mooie, kalme en heldere stem waar je je op slag van op je gemak voelt. Peters woont afwisselend in Italië en in Amerika en zit nu zelf in Lucca in lockdown. Bij het opnemen van dit album had ze niet kunnen weten dat de halve wereld door Covid-19 tot stilstand is gekomen. Als geluk bij een ongeluk komt Mixtape precies op het goede moment uit en brengt het rust, vertrouwdheid en warmte in deze onzekere tijden.

Little Sandwich Music

File: Vanessa Peters – Mixtape
File Under: Vertrouwd en verwarmend
File Facebook: [Vanessa Peters op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Vanessa Peters]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven