Dan Tuffy – Letters Of Gold

Ruim drie jaar geleden verbaasde ik me in positieve zin over het debuutalbum van Australiër Dan Tuffy, Songs From Dan. Na bescheiden succes met de bands Wild Pumpkins At Midnight, Big Low en Parne Gadje, bracht Tuffy 35 jaar na zijn muzikale start zijn solo-album uit, een verzameling levensverhalen gevat in mooie rootsliedjes. Dan Tuffy woont inmiddels na een tussenstop in Londen alweer 25 jaar in Wageningen en is gek genoeg nooit echt een bekende muzikale naam geworden. Zijn tweede solo-album Letters Of Gold geeft daar echter wel alle reden toe. Het album bevat acht mooie rootssongs in de fijne laid-back sfeer van JJ Cale en Howe Gelb. Tuffy zingt ze met zijn fijne, gruizige stem. Hij heeft de plaat in twee delen verdeeld, the bright side en the shady side. Uitschieter van the bright side is het fijne “Honey Flow” waarin een heerlijke fingerpickin’ gitaarpartij de groovy riff vormt. Van the shady side is het loom meanderende “No Sleep Until The Work Is Done” heel fijn. Het zijn uitschieters van een album dat in zijn geheel boven het gemiddelde uitstijgt. Er wordt ook bovengemiddeld goed op gemusiceerd. Tuffy krijgt hulp van zijn Australische vrienden Matt Walker (gitaar), Lucie Thorne (gitaar en zang), Steve Gilbert(mondharmonica) en Michael Turner (toetsen, bas, en zang). De Nederlandse Madelief van Vlijmen en Judith Renkema spelen respectievelijk contrabas en elektrische bas. De in Sarajevo geboren maar ook alweer jaren in Nederland wonende Zlaya Loud tekende voor de heldere productie. Letters Of Gold is een van de betere rootsplaten die ik dit jaar gehoord heb.

Smoked Recordings

File: Dan Tuffy – Letters Of Gold
File Under: Songs met een gouden randje
File Facebook: [Dan Tuffy op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Dan Tuffy]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top