Mark Erelli – Blindsided

In mijn auto heb ik een USB-stick met mp3’s van een greep uit mijn cd-kast. De afgelopen tijd heb ik deze vaak afgespeeld. Zo hoorde ik muziek voorbij komen die ik al heel lang niet gehoord heb, zoals bijvoorbeeld John Hiatt. Wat een goede muzikant en songschrijver is hij toch, dacht ik toen. Hetzelfde denk ik van Mark Erelli, wiens tiende album Blindsided me soms een beetje aan John Hiatt doet denken. Vooral de wat meer rockende nummers als “Blindsided” en “The River Always Wins” zijn vergelijkbaar met de lekkere rootsrock van Hiatt. Dat komt mede door de gruizige stem van Erelli. Hij zingt sowieso voortreffelijk en met overgave. Dat maakt het soms soulvol zoals in “Stranger’s Eyes”. Hij moet het echter niet overdrijven want dan kruipt het tegen het aalgladde aan. Afsluiter “Careless” is daardoor op het randje. Daarentegen is “Rose-Colored Rearview” weer een mooi beschouwend liedje over hoe vroeger alles beter leek te zijn en is “Her Town Now”, dat hij met Chuck Prophet schreef, een oorwurm die je meteen meezingt. Het enige wat ik op Blindsided aan zou kunnen merken is dat producer Zachariah Hickman de boel ietsje té glad heeft gestreken. Wat meer slordigheid zou het nèt iets fijner hebben gemaakt. Dat is meer opbouwende kritiek, het is een goed album met fijne rootsliedjes van een uitstekende zanger. Grote kans dat het album over een paar jaar (weer) in mijn auto afgespeeld wordt.

Eigen Beheer

File: Mark Erelli – Blindsided
File Under: Soulvolle roots
File Facebook: [Mark Erelli op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Mark Erelli]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top