Indigo Girls – Look Long

Inmiddels zijn Indigo Girls Amy Ray en Emily Saliers 56 jaar en al ruim dertig jaar muzikaal actief. Genoeg ervaring dus en hun zestiende album Look Long gaat dan ook over het punt in je leven waarop je reflecteert waar en hoe je in het leven staat en wat je kunt meenemen en eventueel veranderen in de toekomst. Ze namen het album op in de studio van Peter Gabriel in Engeland met vrijwel dezelfde muzikanten met wie ze in 1999 het album Come On Now Social maakten. Ray en Saliers wonen in het Zuiden van Amerika en vertellen geen rooskleurige Trump-propagandaverhaaltjes over een superieur Amerika maar hoe het écht is. In groovy opener “Shit Kickin’ ‘zingt Ray over de pijnlijke ontdekking over waar ze vandaan komt wanneer ze haar opa’s dagboeken leest: ‘If you can find him, you can love him/But girl, you got to be honest about him.’ Emily Saliers schreef het prachtige “Country Radio” over hoe het is om als homoseksueel op te groeien in het zuiden en het prettig meanderende “Muster” van Amy Ray gaat over het almaar toenemende wapengeweld. In “Feel This Way Again”, met mooie derde stem van Lucy Wainwright-Roche, zingen ze over dat je moet genieten van het jong zijn omdat het een van de mooiste tijden van je leven is die nooit meer terugkomt. “Favorite Flavor” is een onderonsje van Ray met dochter Ozilline. In “When We Were Writers” denkt Saliers terug aan haar tijd op de universiteit in New Orleans en over het heilige vuur dat ze toen had en hoe dat jaren later nog doorwerkt: ‘When we were writers when we were fighters/ Before we found purpose and made deals with God/ Let’s pull an all-nighter push wood in the fire/ It might just look like smoke in my eyes, but I’m still burning inside’. De harmonieën zijn prachtig en zijn op het hele album mooier dan ooit. Op Look Long brandt het heilige vuur van The Indigo Girls heviger dan ooit. Het levert een van hun beste en meest geïnspireerde albums in jaren op.

Rounder

File: Indigo Girls – Look Long
File Under: Het niet zo zonnige zuiden
File Facebook: [Indigo Girls op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Indigo Girls]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven