Margo Price – That’s How Rumors Get Started

Vier jaar geleden schoof ik Margo Price moeiteloos in de voetsporen van Emmylou Harris. Haar debuutalbum Midwest Farmer’s Daughter was een instant countryklassieker. Ruim een jaar later zette ze deze lijn voort op tweede album All American Made. Maar voordat ze definitief in het vakje ‘countryzangeressen’ gestopt wordt, gooit Price het op haar derde album That’s How Rumors Get Started over een andere boeg. Voor de productie vroeg ze vriend Sturgill Simpson, met wie ze nog een blauwe maandag in de band Margo & The Pricetags heeft gezeten. Hij weet van wanten als het om veranderen van stijl gaat, op zijn laatste album Sound & Fury was weinig meer over van zijn country-imago. De stijlbreuk is bij Price niet zo drastisch, maar de country is wat meer vervangen door een jaren zeventig countryrock/popgeluid. In het mooie titelnumer klinkt Margo Price als Stevie Nicks ten tijde van Rumours. In “Twinkle Twinkle” en “Hey Child” rockt ze zelfs (stevig). Simpson huurde een allstar-band in voor het album, bestaande uit onder anderen bassist Pino Palladio en Heartbreakers toetsenist Benmont Tench. De muziek klinkt daardoor onberispelijk en solide. De country is echter nooit ver weg bij Price door haar prachtige, heldere countrystem. Een ballad als “What Happened To Our Love” wordt daarmee naar een hoger plan getild. Margo Price is te eigenzinnig om als een tweede Stevie Nicks te klinken of een gepolijste country queen. Daarvoor heeft ze ook te veel meegemaakt (arme jeugd, drugsverslaving, overleden kind). Ze weet ook dat je de ene dag de toekomstige countrybelofte kan zijn en een dag later weer nobody, waarvan akte in “Stone Me”. “Heartless Mind” klinkt zelfs als een jaren ’80 popnummer maar zelfs dat past Price. Op That’s How Rumors Get Started stapt Margo Price uit het countryhokje en maakt ze een verrassend goed en veelzijdig album dat haar klasse definitief bevestigt.

Loma Vista

File: Margo Price – That’s How Rumors Get Started
File Under: Outside the box
File Facebook: [Margo Price op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Margo Price]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven