Courtney Marie Andrews – Old Flowers

Ruim twee jaar geleden zag ik een optreden van Courtney Marie Andrews in het kleine maar fijne Bitterzoet in Amsterdam. Een jaar daarvoor had ze me omver geblazen met haar album Honest Life. De ingetogen rootssongs kwamen stuk voor stuk binnen. Ten tijde van het concert was net haar album May Your Kindness Remain uit waarop de nummers wat meer rockten. Ook fijn, maar hier en daar vloog Andrews bijna uit de bocht doordat de snik in haar stem soms tegen het hysterische aanzat. De aanleiding is verdrietig maar het eindigen van haar negenjaarlange relatie staat centraal op haar nieuwe achtste album Old Flowers. En daarop neemt Andrews weer gas terug en verwerkt deze periode middels tien prachtige, introspectieve songs. Ze wordt begeleid door Matthew Davidson (Twain) en James Krivchenia (Big Thief). Andrew Sarlo, eerder producer van Big Thief en Bon Iver, produceerde het album. De muziek is dienend en sober, met de piano in de hoofdrol. Andrews’ stem is meeslepend en vol melancholie. Nergens ziet ze om in wrok of is ze verbitterd over dat het niet lukte om bij elkaar te blijven. Old Flowers is een beschouwende en ontroerende afscheidsbrief van Courtney Marie Andrews aan haar ex-geliefde in tien delen. Wat zou dat mooi klinken in Bitterzoet..

Fat Possum

File: Courtney Marie Andrews – Old Flowers
File Under: Nabeschouwing
File Facebook: [Courtney Marie Andrews op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Courtney Marie Andrews]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top