Kathleen Edwards – Total Freedom

Acht jaar geleden was de Canadese Kathleen Edwards er klaar mee. Na vier albums had ze even haar buik vol van de muziek. Een vriend van haar grapte dat ze gewoon moest stoppen en totaal wat anders moest gaan doen. Weer terug naar Canada en daar een café openen met de naam “Quitters” bijvoorbeeld. Toen ze eenmaal terug was in Ottawa zag ze in het kleine voorstadje Stittsville een ‘te koop’ bord bij een oud pand dat ze altijd al mooi vond. Een paar maanden later werd de running joke werkelijkheid en opende Edwards de koffiebar ‘Quitters Coffee’ in Stittsville. Edwards’ koffiepauze duurde ruim acht jaar maar toen begon de muziek toch weer te lonken. Edwards werd door countryzangeres en fan Maren Morris gevraagd voor een schrijfsessie in Nashville. Ze ging en dat was het begin van haar herstart in de muziek. Op vijfde album Total Freedom, de titel zegt het al, doet Edwards wat ze zelf wil zonder zich aan iets of iemand te conformeren. En meteen in opener “Glenfern” is daar weer dat vertrouwde geluid. Roots/folk met een vleugje pop maar vooral die prachtige melancholische stem van Edwards. Ze blikt terug op haar huwelijk en muzikale carrière en het was het eerste nummer dat ze schreef. Er wordt op het album veel teruggeblikt op relaties uit het verleden. “Simple Math” is een prachtig liedje over haar beste vriendin, en “Who Rescued Who” is een ode aan haar overleden hond. “Ashes To Ashes” is een mooi liedje over vergankelijkheid wat Edwards heel mooi inkleurt met haar melancholische stem. In het breekbare “Birds On The Feeder” vat Kathleen Edwards goed samen waar ze na haar muzikale stop staat: ‘I got birds on the feeder, I got dogs and they’re sleeping, I got total freedom, No one to need me’. Total Freedom laat een gelouterde maar ook vertrouwde Kathleen Edwards horen die doet wat ZIJ wil. Wanneer ze geen muziek maakt schenkt ze nog steeds koffie in haar koffiebar. Onderaan de website van Quiters Coffee staat het volgende: ‘© Quitters Coffee 2020. Smiles are free. Complaints not accepted.’ Het heeft acht jaar geduurd voordat Kathleen Edwards deze levenshouding vond en weer met passie muziek kon maken. Ik ben blij dat ze terug is.

Dualtone

File: Kathleen Edwards – Total Freedom
File Under: Bevrijd
File Facebook: [Kathleen Edwards op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Kathleen Edwards]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven