Loyal Lobos – Everlasting

Andrea Silva was achttien jaar toen ze Bogota en vaderland Colombia vaarwel zei om haar geluk te gaan beproeven in Amerika. Ze kwam terecht in Los Angeles waar ze naast haar studie zong op begrafenissen en uiteindelijk een job als schrijver kreeg bij producer Mike McHenry die ondermeer werkte voor Miley Cyrus en The Black Eyed Peas. Nu niet meteen stoppen met lezen want hoewel Silva, die inmiddels het alias Loyal Lobos had aangenomen, aanvankelijk ook niet vies was van de synthpop, bracht LA haar ook in contact met de muziek van singer-songwriters als Elliott Smith, Neil Young en Joni Mitchell. En in Colombia leerde ze gitaar spelen via de Zuid-Amerikaanse folksongs van Mercedes Sosa en Silvio Rodriguez. In 2018 bracht ze ep The Fall uit met vijf Engelstalige nummers. Voor haar debuutalbum Everlasting mixte ze al haar ervaring en invloeden door elkaar. Dat levert tien melancholische electropopliedjes met een snufje indie op. Loyal Lobos klinkt als het jongere en ietwat onschuldigere zusje van stadsgenoot Phoebe Bridgers. Hoewel haar teksten beslist niet zonder inhoud zijn, zorgen de elektronische soundscapes en beats er voor dat het niet zwaarmoedig wordt. Drie van de tien liedjes zijn in Silva’s moedertaal, het Spaans, wat het nóg authentieker doet klinken. Loyal Lobos neemt je in tien melancholieke popliedjes mee in haar wereld. Prijsnummers zijn het meeslepende “Whatever It Is”, het aangrijpende “Sofia” en het mooie “Heaven Adores Us”. Of het debuutalbum van Loyal Lobos ‘everlasting’ is zal moeten blijken. Het biedt wel ruim veertig minuten aan meeslepende songs.

Eigen Beheer

File: Loyal Lobos – Everlasting
File Under: Mijmersongs
File Facebook: [Loyal Lobos op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Loyal Lobos]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top