Certain Animals – Songs To Make You Move

‘Certain Animals serves you melodic rock filled with vocal harmonies’ staat op de facebookpagina van de Rotterdamse band. Dat vat hun debuutalbum Songs To Make You Move eigenlijk prima samen. Maar dat zou wel een erg korte recensie worden. De band, bestaande uit Thijs van Leeuwen (zang, gitaar), Niels-Jan van Dijk (bas, zang) en Kees Braam (drums, zang) bestaat nu zo’n drie jaar en heeft in die jaren flink wat ervaring opgedaan met optredens op festivals en in verschillende zalen als Rotown, Hedon en Luxor Live. In de Rotterdamse haven bouwden ze een eigen studio waar ze hun album opnamen. En wat een fijne plaat is het geworden. Al luisterend is het niet moeilijk om te horen waar de heren hun inspiratie en invloeden vandaan halen. Beatles-achtige koortjes en harmonieën a la Crosby, Stills & Nash. “Shuffling” begint zelfs met sitar.Tegelijkertijd rocken ze ook en klinken Certain Animals muzikaal als nineties-bands als Oasis en Supergrass. De twaalf songs zijn een mengeling van deze invloeden en hebben als rode draad de fijne meerstemmige zang van het trio. Alsof ze een muzikale reis langs alle hoogtepunten uit deze genres uit de afgelopen jaren maken. Het enige waar ik niets van begrijp is de naar mijn mening spuuglelijke albumhoes die er uitziet alsof dat ook nog moest en in een half uur in elkaar geknutseld is.Wat willen ze daar nu mee zeggen? Songs To Make You Move biedt ruim drie kwartier goede, melodieuze songs waar ik erg van geniet. Het zal niet makkelijk zijn om in deze tijd een debuutalbum te releasen dat je nauwelijks live kunt spelen. Ik gun deze band een podium en groot publiek.

Eigen Beheer

File: Certain Animals – Songs To Make You Move
File Under: Trip down memory lane
File Facebook: [Certain Animals op Facebook]
File Instagram: [Insta van Certain Animals]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top