Great Peacock – Forever Worse Better

Hee, is er alwéér een nieuw album van Jason Isbell? Nee dus, Forever Worse Better is het derde album van het trio Great Peacock uit Nashville. En zo te horen zijn ze grote fans van Isbell. De stem van gitarist/zanger Andrew Nelson, meestal ondersteund door de tweede stem van gitarist Bount Floyd, lijkt erg op die van Jason Isbell. Ze putten ook uit hetzelfde americanavijvertje, zij het dat de songs van Great Peacock iets meer richting countryrock gaan. En, nog belangrijker, de nummers van Great Peacock zijn lang niet zo goed als die van Jason Isbell. Bij opener “All I Ever Do” spits ik nog mijn oren bij de eerste aanslagen op de akoestische gitaar. Het is een lekker nummer met catchy refrein. Maar vervolgens dendert de Great Peacock trein monotoon door. De tweestemmige zang begint me ook danig te irriteren omdat deze net zo futloos is en niets spannends toevoegt. Titelnummer “Forever, Worse Or Better” op de helft van het album is nog best een fraaie ballad, compleet met pedal-steelgitaar. Helaas dreutelt Grand Peacock daarna weer door op hetzelfde spoor. ‘It’s old art for the new generation’ zegt Great Peacock over zichzelf op hun bandcamppagina. Ik denk echter dat de maatstaven van de new generation iets hoger liggen dan die van Great Peacock. Ik zet nog maar eens een album van Jason Isbell op.

Soundly

File: Great Peacock – Forever Worse Better
File Under: Futloos
File Facebook: [Great Peacock op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Great Peacock]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top