The War And Treaty – Hearts Town

Nu het coronavirus weer hard om zich heen grijpt en de herfst de zomer definitief verdreven heeft heb ik behoefte aan wat opbeurends. Michael en Tonya Trotter, alias The War And Treaty, brengen precies op het goede moment hun tweede album Hearts Town uit. Alsof ze begrepen hebben dat de wereld even behoefte heeft om zich te verliezen in muziek die je instant een goed gevoel geeft. Op hun debuutalbum Healing Tide uit 2018 gaf het echtpaar al hun visitekaartje af. Ze zingen bloedstollend mooi met een hartstocht en passie waar je u tegen zegt. En daar gaan ze gewoon mee door op Hearts Town. Ze knallen er meteen al goed in met soulvolle “Yearning”. Jason Isbell zingt een regeltje mee op “Beautiful” en titelnummer “Hearts Town” is een meeslepende meezinger. Hoewel er adembenemend goed gezongen wordt schiet het af en toe een tikkeltje te veel door naar te veel vocale acrobatiek, zoals in de crooner “Hey Pretty Moon”, wat me nèt iets te veel over the top is. Dat is eigenlijk het enige kleine smetje op dit album, want verder is het vooral genieten geblazen. “Jealousy” drijft op een disco-achtig baslijntje,”Lonely In My Grief” is een stampende bluessong en in de bluegrassong “Hustlin’ “doen veteranen Jerry Douglas en Chris Eldridge mee. Op alle twaalf de nummers sleept de fabelachtige zang van The War And Treaty je mee naar hogere sferen. Nu bijna alle concerten afgelast zijn en je niet mag zingen in de kerk of in andere gemeenschappelijke ruimten, sleept Hearts Town van The War And Treaty je de tweede golf door. Dagelijks keihard aanzetten en in huiselijke kring meezingen, is mijn recept.

Rounder Records

File: The War And Treaty – Hearts Town
File Under: Opwekkend
File Facebook: [The War And Treaty op Facebook]
File Twitter: [Tweets van The War And Treaty]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top