Bonny Light Horseman – Bonny Light Horseman

En zo zijn we al weer in november aanbeland in dat in vele opzichten onvergetelijke jaar 2020. Ondanks dat alles anders was bleef er gelukkig wel mooie muziek gemaakt worden en begin ik al na te denken over mijn jaarlijstje. Zoals elk jaar zijn er albums die al een tijd uit zijn maar die ik later pas opmerk. Het gelijknamige debuutalbum van Bonny Light Horseman bijvoorbeeld, het kwam al aan het begin van 2020 uit maar ik vind het zonde om het onbesproken te laten. Bonny Light Horseman bestaat uit zangeres/gitarist Anaïs Mitchell, zanger/gitarist/toetsenist Eric D. Johnson (Fruit Bats) en zanger/multi-instrumentalist Josh Kaufman die eerder te horen was op albums van ondermeer The National, Josh Ritter en The Hold Steady. Ze bewerkten negen traditionele folksongs tot hun eigen versie en namen één zelfgeschreven nummer (“Mountain Rain”) op. M.C. Taylor (Hiss Golden Messenger) schreef mee aan dit nummer en leverde een mooie inleiding bij de cd waarin hij concludeert dat drie stemmen eigenlijk alles is wat je nodig hebt voor dit album. Hij heeft een punt. De stemmen van het trio kleuren deze mooie plaat. De ijle, wat lijzige stem van Anaïs Mitchell en de hoge, heldere en snerpende stem van Eric D. Johnson, aangevuld in de harmonieën met de achtergrondvocalen van Josh Kaufman dragen de prachtige folky liedjes. Mitchell schittert als leadzangeres in het folky “Bonny Light Horseman” en het dromerige “The Roving” en Johnson treedt naar voren in het sterke “Deep In Love” en “Magpie’s Nest”. In “Blackwaterside” wisselen ze de hoofdrol af en worden ze vocaal heel fijn ondersteund door The Staves en Lisa Hannigan. Op “Bright Morning Stars” komt Justin Vernon nog even om de hoek kijken, de song klinkt als een moderne gospel. Bonny Light Horseman is een album waarop onberispelijk gespeeld wordt en evenzo perfect wordt gezongen, kraakhelder en warm geproduceerd door Josh Kaufman. Dat wordt nergens saai, integendeel, de schoonheid van dit pure album boeit van de eerste tot laatste minuut.

37d03d

File: Bonny Light Horseman – Bonny Light Horseman
File Under: Puur
File Facebook: [Bonny Light Horseman op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Bonny Light Horseman]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven