Widowspeak – Plum

In 2018 schreef ik een stukje over Another Age, het solodebuut van zanger/gitarist Robert Earl Thomas. Ik omschreef het als een rustpunt waar steeds weer iets nieuws in viel te ontdekken. Thomas is al sinds 2010 actief met Molly Hamilton als Widowspeak. Plum is hun vijfde album maar mijn eerste kennismaking met het duo. En net als op Thomas’ solo-album is dit een plaat met negen dromerige indiefolkliedjes die op het eerste gehoor aan je voorbij lijken te glijden, maar waar veel moois in is te horen wanneer je beter en vaker luistert. Zo zijn de teksten die Hamilton je met haar ijle stem in je oor fluisterzingt niet zo lieflijk als ze lijken. Robert Earl Thomas meandert daar met de fijnste gitaarlijntjes doorheen. “The Good Ones” drijft op een stuwende baslijn waar die gitaarlijntjes sierlijk omheen kringelen, het repeterende gitaarmelodietje in “Money” trekt je het nummer in en in “Even True Love” klinken echos van Mazzy Star. Plum glijdt in ruim veertig mibuten subtiel aan je voorbij. Nergens wordt het te veel maar nergens wordt het ook vervelend. Lekkere muziek om ‘s avonds bij weg te dromen of bij thuis te werken.

Captured Tracks

File: Widowspeak – Plum
File Under: Bitterzoete pruimenjam
File Facebook: [Widowspeak op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Widowspeak]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven