Kacey Johansing – No Better Time

Soms is er een album dat precies op het goede moment uitkomt. Des te mooier dat het dan ook nog eens No Better Time heet. Ik heb het over het vierde album van Kacey Johansing uit Los Angeles. Behalve dat ze dus al wat albums op haar naam heeft staan maakt ze ook nog deel uit van Hand Habits en Real Estate en runt ze haar eigen platenlabel, Night Bloom. Desondanks was ze mij nog niet opgevallen maar dat heeft ze met dit album ruimschoots goed gemaakt. Al vanaf de eerste zinnen in opener “Make Love” raakt ze me. Het liedje begint rustig en meandert heel fijn om een goed arrangement en mooie melodie heen . En dat doen eigenlijk alle elf liedjes op dit album. Johansing verkent naar eigen zeggen alle facetten van de liefde in de songs. Hoe laat iemand liefde in zijn of haar leven toe wanneer je verleden daar weinig aanleiding toe geeft? Johansing vindt de antwoorden in de elf songs die een mengeling zijn van sixtiespop, seventies Laurel Canyon singer-songwriter, dreampop, folk en indie. En dat allemaal door elkaar. Kacey Johansing zingt zacht maar trefzeker met heldere stem. Heel soms dreigt het een beetje in te kakken maar dan zijn er weer bloedmooie songs die je meteen bij de les houden. Zoals “Even A Lot Feels Like Nothing”, wat een prachtige titel trouwens, waarop Johansing haar woorden om een pianomelodie vlecht. Of het supermelancholische “Feels Like Going Home” waarin het verlangen bijna voelbaar is. “Puzzle”, “I Try” en titelsong “No Better Time” zijn wat meer (dream)popsongs. In elke song kringelt Johansing met haar zachte en geruststellende stem om de wonderschone melodieën en arrangementen heen. No Better Time is als een pleister op de wonde en een warme deken in deze schrale tijden waarin we verstoken zijn van intermenselijk contact en activiteiten en waarin het buiten ook nog eens steeds kouder wordt.

Night Bloom

File: Kacey Johansing – No Better Time
File Under: Perfecte timing
File Facebook: [: Kacey Johansing op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Kacey Johansing]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven