Caitlin Harnett & The Pony Boys – Late Night Essentials

Wanneer Lucinda Williams de moeder van Courtney Barnett zou zijn, dan zou Courtney een zus hebben die Caitlin Harnett zou heten. Volgens mij is dit de beste manier om de muziek van de Australische Caitlin Harnett & The Pony Boys uit te leggen. Countryrock met een flinke teug indie pop/rock. Harnett maakte al in 2014 een mooi solo-album, The River Runs North, dat helaas vrijwel onopgemerkt is gebleven. Late Night Essentials is haar debuutalbum met band The Pony Boys. Het album werd al een aantal jaren geleden opgenomen en geproduceerd door Joseph Ireland, bekend van The Middle East, maar werd uiteindelijk pas in november 2020 uitgebracht. Vooral in de wat langzamere nummers als “Outside Of Life” en “Saturday Night” lijkt Harnetts stem wel wat op Mazzy Stars Hope Sandoval. Caitlin Harnett is nu niet per se een geweldige zangeres en The Pony Boys is ook niet de beste band die ik ooit gehoord heb. Maar dat hoeft ook niet want Late Night Essentials is als geheel gewoon een erg fijn album met catchy nummers. Verrassend is het incidentele gebruik van saxofoon en toetsen (“Make You Feel Blue”, “Bad Man”) wat de nummers wat meer een poppy geluid geeft, waar in andere nummers de gitaarsolo’s de songs wat meer laten rocken (“Rosie”, “Don’t Give Up On Me”, “5am”). Dit is nu bij uitstek een band die live goed tot zijn recht zou komen. Hopelijk kunnen we daar snel getuige van zijn, tot die tijd is Late Night Essentials een prima alternatief.

Mushroom Music

File: Caitlin Harnett & The Pony Boys – Late Night Essentials
File Under: Australicana
File Facebook: [Caitlin Harnett & The Pony Boys op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Caitlin Harnett & The Pony Boys ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven