Fruit Bats – The Pet Parade


Tot vorig jaar had ik nooit van Eric D. Johnson gehoord. Omdat hij een derde van het (gelegenheids)trio Bonny Light Horseman is maakte ik via dat gelijknamige prachtige album kennis met hem. Dat hij een blauwe maandag deel uitmaakte van The Shins en Vetiver en al ruim twintig jaar albums maakt met de band Fruit Bats wist ik niet. The Pet Parade is het achtste album van Fruit Bats. Het werd tijdens de lockdown opgenomen en op verschillende locaties ingespeeld door diverse muzikanten. Daar is in het eindresultaat echter niets van te horen, want Josh Kaufman, ook deel uitmakend van Bonny Light Horseman, produceerde het album kraakhelder. De plaat begint met de heel fijn meanderende en bijna zeven minuten durende titeltrack “The Pet Parade” waarin zangeres Johanna Samuels Johnsons hoge, ietwat snerpende maar onderscheidende stem goed aanvult. Daarna volgt het prettige folkrockliedje “Club Pilot”. Een goed begin is het halve werk, dacht Johnson wellicht, want helaas zakt het hierna helaas wat in en verzandden de liedjes in bijna easy-listening jaren zeventig pop. Soms doet het me zelfs heel even aan Supertramp denken. Ik kom er heerlijk van tot rust en spits alleen nog mijn oren bij “Holy Rose” dat een walsend melodietje heeft een beetje smoel krijgt door een ruwe gitaarpartij die er tegenaan beukt. Het is jammer dat The Pet Parade de belofte na het mooie titelnummer niet inlost en overgaat in een degelijk album met goede maar wel erg brave indiefolkliedjes. Volgens mij kan Eric D. Johnson, beter, veel beter.

Merge

File: Fruit Bats – The Pet Parade
File Under: Braaf
File Facebook: [Fruit Bats op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Fruit Bats]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top