Ledfoot – Dark Valley

Waneer je er zo uitziet als Tim Scott McConnell, alias Ledfoot, is het niet verwonderlijk dat je vroeg of laat een rol in een film of serie krijgt. De al jaren in Noorwegen wonende 62-jarige Amerikaan is met zijn lange, grijze haren, tatoeages, zwarte kleren en make-up een perfect karakter. Hij speelde de rol van Torpedo in het tweede seizoen van de Noorse serie Exit over de corrupte financiële wereld van Noorwegen. Zijn core business is echter de muziek. Als Ledfoot maakte hij al vier albums met fijne, akoestische blues met een hoofdrol voor zijn fijne fingerpickin’ stijl op de twaalfsnarige gitaar en de slide. ‘Gothic blues’ noemt hij het zelf. Op zijn vijfde album Dark Valley is de blues echter grotendeels vervangen door de singer-songwriterkant van Ledfoot. Muzikaal is het wat minder rauw en de songs zijn volgens Ledfoot zelf geschreven in de murder ballad-traditie. Eigenlijk is er weinig mis mee maar dat is nu juist ook het jammere aan dit album. De tien songs klokken bij elkaar ruim 35 minuten en ze glijden aangenaam aan me voorbij. De eerste twee nummers, “Black Valley” en “Take Away The Hurt” zijn best veelbelovend maar daarna kakt het echter helaas wat in. Op Ledfoots vorige album White Crow hoorde ik bij vlagen het heilige vuur van 16 Horsepower in zijn muziek. Op Dark Valley knappert het vuur fijn en regelmatig maar laait het nergens echt op. Ledfoot is een bijzondere en goede muzikant maar ik heb hem liever iets ruiger.

TBC

File: Ledfoot – Dark Valley
File Under: Smeulend
File Facebook: [Ledfoot op Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top