The Pink Stones – Introducing…The Pink Stones

Athens, Georgia, dat is toch de bakermat van R.E.M. en The B-52’s? Country is nu niet het eerste genre waar ik aan denk bij deze stad, al komen The Drive-By Truckers er wel vandaan. Maar daarover later meer. Hunter Pinkston was een liefhebber van alternatieve indierock zoals The Lemonheads. Hij hoorde op een B-kant van een Lemonheads-single een hele andere kant van de band in het nummer “Brass Buttons”, een cover van Gram Parsons. Pinkston verdiepte zich vervolgens in Parsons’ muziek en zijn interesse voor countryrock was gewekt. Intussen studeerde hij in Athens waar hij ruim vijf jaar geleden met mede-studenten de band The Pink Stones formeerde. In de levendige muziekscene van Athens kwamen ze veteraan John Neff tegen, een van de oprichters van Drive-By Truckers, die zich vervolgens bij de band aansloot. The Pink Stones hebben met hun debuutalbum Introducing…The Pink Stones de cosmic American music van Gram Parsons nieuw leven ingeblazen. Denk aan Parsons, Grateful Dead, Neil Young maar ook aan bands als Uncle Tupelo en Wilco. The Pink Stones klinken als een mengeling van deze bands en het resultaat is een hele fraaie debuutplaat. Pinkston zingt lekker loom en de pedal-steelgitaarpartijen van John Neff bepalen de melancholische sound van de band. Ze bespelen alle kleuren van het countryrockpalet, lekker rammelende honkytonk in “Barroom Blues”, aanstekelijke countryrock in “Blueberry Dream” en het fijne “Love Me Hardly”. Het prijsnummer hebben ze echter voor het laatst bewaard. “Dream So Sweetly” is een heerlijk desolaat meanderende ballad. The Pink Stones bewijzen met hun eerste worp dat de erfenis van Gram Parsons bijna een halve eeuw na zijn dood nog springlevend is.

Normaltown Records

File: The Pink Stones – Introducing…The Pink Stones
File Under: Cosmic American music never dies
File Facebook: [The Pink Stones op Facebook]
File Twitter: [Tweets van The Pink Stones]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven