Vanessa Peters – Modern Age

‘Vroeger was alles beter’ is de gevleugelde uitspraak die wat oudere mensen er graag ingooien en waar jongeren dan vervolgens met gezucht en rollende ogen op reageren. Maar eerlijk is eerlijk, soms zit er best een kern van waarheid in. De Amerikaanse
singer-songwriter Vanessa Peters, die alweer een tijdje in Italië woont, heeft het over de huidige wegwerpmaatschappij in “Modern Age” en mijmert over hoe we vroeger vaak veel sneller tevreden waren met minder. Het geld om dit gelijknamige vijfde solo-album te financieren was via een crowdfundingsactie in drie dagen binnen. De plannen waren om het in Amerika op te gaan nemen met Italiaanse muzikanten maar corona gooide roet in het eten. Tijdens haar laatste Europese toernee had Peters met haar band demo’s opgenomen in Nederland en Duitsland. De band streek neer in een boerderij in het Italiaanse Castiglion Fiorentino waar de demo’s werden uitgewerkt en het album uiteindelijk werd afgemaakt. Op haar vorige albums is Vanessa Peters voornamelijk te horen als introspectieve singer-songwriter maar op Modern Age gooit ze haar haren los en rockt ze meer. Ze groeide op in de jaren negentig en grijpt terug naar de indierocksound van die jaren. In elf songs zingt ze over de rare en vluchtige wereld waar we in leven (“Modern Age”) en de emoties die deze tijd met zich meebrengt zoals angst (“Hood Ornament”, “The Try”) en onzekerheid (“Valley Of Ashes”, “Make Up My Mind”). Wat vooral naar voren komt op Modern Age is hoe Vanessa Peters ondanks alle twijfels en onrust standhoudt als muzikant en daarin haar eigen weg gevonden heeft. In “Yes” maakt ze zich kwaad om de haantjes die altijd meer voor elkaar lijken te krijgen, in “The Band Played On” steekt ze een dikke middelvinger naar hen op door te volharden in haar eigen muzikale weg om uiteindelijk in “Still Got Time” te concluderen dat je jezelf bij elkaar moet rapen en de regie over je eigen leven moet nemen. Het lage timbre en de rust in de stem van Peters dragen de goede en catchy songs. Muzikaal springt Modern Age terug in de tijd maar Vanessa Peters weet er, mede door haar altijd mooie en persoonlijke teksten, een tijdloos album van te maken.

Eigen Beheer

File: Vanessa Peters – Modern Age
File Under: Volhardend
File Facebook: [Vanessa Peters op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Vanessa Peters]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top