Jesse Aycock – Jesse Aycock

Een jaar of vijf geleden schreef ik een stukje over Rest in Chaos, het tweede album van de band Hard Working Americans met onder anderen Todd Snider, Neal Casal en Duane Trucks in de gelederen. De hardwerkende gitarist van dit gezelschap was de minder bekende Jesse Aycock. Hij bleek zijn sporen echter al ruimschoots verdiend te hebben als sessiemuzikant bij ondermeer The Secret Sisters en Elizabeth Cook en had ook al twee solo-albums en een ep gemaakt. De muziek van de Hard Working Americans is fijn rammelende rootsrock, solo tapt Aycock echter uit een ander vaatje. De dertien songs op zijn derde album zijn tot in de puntjes verzorgd. Aycock komt uit Tulsa, Oklahoma, en werd muzikaal bijgestaan door mede-Okies , waaronder John Fullbright. Aan Aycocks stem moet je even wennen, hij is hoog en een beetje nasaal, als een mix van John Lennon, Tom Petty en Tim Knol. Maar wanneer je daar doorheen bent hoor je een album waar ik de sticker melancholische folkrock op zou plakken. Aycock zingt loom en klinkt bijna verlegen in de wat rustigere nummers. Maar ze zijn, zoals eerder gezegd, puntgaaf. Wanneer Allison Moorer en Lauren Barth hem vocaal bijstaan in het prachtige “Sadder Than A Sunset” en “Snow Angels” wordt het nog sprekender. In de wat meer rockende nummers als “Shed The Light” en “High Hopes” blijft Aycock ook overeind, zijn bijna lieve stemgeluid past zich moeiteloos aan. Jesse Aycock heeft met zijn derde solo-album een plaat met dertien fijne melancholische songs afgeleverd. Niet meer maar ook zeker niet minder.

Horton Records

File: Jesse Aycock – Jesse Aycock
File Under: Wegdromen
File Facebook: [Jesse Aycock op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Jesse Aycock]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven