Parker Millsap – Be Here Instead

Wanneer ik hoor dat een muzikant uit Oklahoma komt ga ik er bijna automatisch van uit dat deze countrymuziek maakt. Aanvankelijk maakte Parker Millsap uit Purcell, Oklahoma ook rootsmuziek op zijn eerste vier albums. Zijn mengelmoes aan rootsstijlen werd weleens vergeleken met het vroege werk van Elvis Presley. Op zijn vijfde album Be Here Instead gooit hij het echter over een andere boeg. De twaalf songs op dit album zijn melodieus, zeer aanstekelijk en zitten vol verrassende muzikale wendingen. Muzikaal zou ik het kunnen omschrijven als countrysoul meets pop. Kleine, akoestische liedjes als “The Real Thing” en “In Between” worden afgewisseld met het rockende en openbloeiende “Dammit” en “Rolling” en de meer soul/pop-achtige songs als “It Was You”, “In Your Eyes” en “Always”. Het meest fijne aan dit album, dat geen zwak liedje kent, is de opvallend goede stem van Millsap. Hij zingt open en vol overgave en dat maakt de songs nog beter. Be Here Instead is een album dat opvalt in de grote hoeveelheid van (roots) singer-songwriters door de variatie aan stijlen en goede songs waardoor het nooit saai wordt. En bovendien wordt er echt goed gezongen, dat is tegenwoordig ook niet meer vanzelfsprekend.

Thirty Tigers

File: Parker Millsap – Be Here Instead
File Under: Boven het maaiveld uitsteken
File Facebook: [Parker Millsap op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Parker Millsap]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven