Your Academy – Your Academy

‘The resurrection of Memphis power pop’. Zo prijst de band Your Academy zichzelf aan. Wanneer ik naar de bandfoto kijk zie ik geen frisse, jonge band maar een vijftal weldoorvoede oudere heren. Dat ze wel kaas hebben gegeten van powerpop blijkt uit hun staat van dienst. Bassist Johnny Norris maakte deel uit van powerpopband Crash Into June, evenals gitarist Chris Gafford en drummer Dan Shumake. Zanger/gitarist Brandon McGovern zat in de band van Dwight Tilley en had een solocarièrre. Gitarist Adam Hill zat in Memphis powerpopband The Scruffs, is geluidstechnicus en archivaris van het werk van opperpowerpopband Big Star. Echte veteranen dus, deze mannen van Your Academy. En dat is te horen want hun gelijknamige debuutalbum biedt ruim een half uur aan fijne powerpopliedjes met catchy melodieën en koortjes en lekkere gitaarriffs. Big Stars Alex Chilton staat centraal in “Better Alone Together” en Chris Bell komt dan weer voorbij in “Heaven Knows”. Zonder als een schaamteloze kopie te klinken kun je wel goed horen dat de heren het werk van Big Star goed bestudeerd hebben. Your Academy blaast de Memphis powerpop anno 2021 gewoon weer nieuw leven in met een erg fijn album. Om dan toch wat te zeuren, wat staat er in vredesnaam op de lelijke albumhoes? De achterkant van een auto achter een hek? Of een ruimtevaartuig? Wie het weet mag het zeggen..

Eigen Beheer

File: Your Academy – Your Academy
File Under: Krachtig
File Facebook: [Your Academy op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Your Academy]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven