Quivers – Golden Doubt

Afgelopen vrijdag kondigden Mark Rutte en Hugo de Jonge aan dat volgende week zo goed als alle coronamaatregelen vervallen. Het zou mooi zijn als het vanaf dan tot pakweg oktober non-stop zonnig zou zijn, zodat we allemaal kunnen genieten van een warme en zorgeloze zomer waar we allemaal zo aan toe zijn. Het perfecte album voor deze hopelijk vrije zomer van 2021 komt uit Melbourne, Australië. Quivers is een band met twee mannen en twee vrouwen in de gelederen. Golden Doubt is hun tweede album en brengt in ruim veertig minuten tien catchy liedjes. “Near Wild Heaven” van REM was de referentie die me te binnen schoot. Niet zo vreemd, zo blijkt achteraf, want de band bracht vorig jaar hun versie van Out Of Time van REM uit. ‘Cathartic guitar pop that jangles and shimmers somewhere between 1980s Australia and 1990s America’ zegt de band zelf op Twitter en ik had het niet beter kunnen omschrijven. Denk aan de perfecte pop van landgenoten The Go-Betweens en de jingle jangle sound van REM ten tijde van Out Of Time en je hebt de sound van Quivers te pakken. De stem van zanger Sam Nicholson klinkt als een mix van James Taylor en Morrissey. Songs als “Gutters Of Love” en “You’re Not Always On My Mind” komen dichtbij de perfecte popsong. De ‘jangle’gitaar is leidend en onweerstaanbaar. “Videostores” en “Overthinking” zijn melancholische pareltjes en in “Hold You Back” en “Laughing Waters” brengen strijkers de sfeer er in. Golden Doubt sluit stemmig af met het titelnummer dat als pianoballad een uitzondering is in de verder fijne, zomerse sfeer van de overige songs. Quivers levert met Golden Doubt het eerste album af wat mijns insziens de titel ‘zomerplaat van 2021’ verdient. Of, zoals de band het zelf zegt: ‘welcome to the jangle’.

Bobo Integral

File: Quivers – Golden Doubt
File Under: De zomerplaat van 2021
File Facebook: [Quivers op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Quivers]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top