Charlie Marie – Ramble On

“I wanted the record to sound like if Patsy Cline and Dwight Yoakam had a child”, aldus Charlie Marie. Ze legt de lat hiermee best hoog voor haar debuutalbum Ramble On. Geboren en getogen in Providence, Rhode Island maar voor haar studie verhuisd naar Nashville, vond ze hier haar muzikale thuis. Van jongs af aan zingt ze al in countrybands. Ze groeide op in de jaren negentig waarin countryzangers als Alan Jackson en Dwight Yoakam heel populair waren. Tegelijkertijd luisterde ze ook naar old-school country van zangeressen als Patsy Cline. Na twee ep’s in 2015 en 2019 is daar nu haar volwaardige debuutplaat Ramble On waarop ze inderdaad op heel fraaie wijze de country uit de jaren zestig en zeventig doet herleven. Ik denk inderdaad aan Patsy Cline, Loretta Lynn en Tammy Wynette als ik Charlie Marie hoor zingen. Deze vrouwen waren in hun tijd vrij direct en eerlijk in hun teksten en dat is Charlie Marie ook. Geen gewillig meisje, die Charlie Marie, maar een dame met haar op haar tanden. ‘Boy I’m tequila and you’re the lime’ waarschuwt ze de mannen in “Tequila & Lime”. En een gladde versierder krijgt nog wel wat hij verdient: ‘You’ll come to know, You reap what you sow, while pumping gas at a Texaco’. En dat teveel drank soms ook tot verhelderende inzichten kan leiden zingt ze in “I Heard It Through The Red Wine”. Ramble On is een authentiek country-album waar de pedal-steelgitaar een hoofdrol heeft en wat een heerlijke plaat is dit. Charlie Marie zingt zoals een rechtgeaarde countryzangeres hoort te zingen, doorleefd en krachtig. Foute mannen, liefdesverdriet en drank, het is van alle tijden. Maar als Charlie Marie in “El Paso” zingt dat haar liefje haar verlaat voor een man is het toch echt wel een album van deze tijd, dat was een halve eeuw geleden nog iets wat, áls het al gezongen werd, geskipt of gecensureerd werd. Charlie Marie is een ruwe parel in de gepolijste countryscene met haar echte en doorleefde country op Ramble On.

Soundly

File: Charlie Marie – Ramble On
File Under: Ouderwets goed
File Facebook: [ Charlie Marie op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Charlie Marie]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven