Ric Robertson – Carolina Child

Ondanks dat singer-songwriter Ric Robertson al weer jaren gelukkig in New Orleans woont zal hij altijd een ‘Carolina child’ blijven, want hij is geboren en getogen in North Carolina. En voila, meteen had hij daar de titel voor zijn tweede album te pakken. Robertson is vaak als muzikant te vinden in tourbands van onder anderen The Wood Brothers en Rhiannon Giddens. Carolina Child is zijn tweede solo-album, hij debuteerde in 2018 met The Fool, The Friend. De jaren in New Orleans hebben hem geleerd om al het beste van de Americana stijlen te gebruiken en te mixen tot een eigen stijl. Hij doet me daarbij vaak denken aan Robert Ellis die ook een meester is in het wisselen en combineren van allerhande rootsstijlen. Robertson doet het heel smaakvol op Carolina Child. Hij zingt zuiver en melodieus, een beetje een mix tussen de al eerder genoemde Ellis en John Lennon. Dat klinkt heel fijn in mooie ballads als “Anna Rose” (met Dori Freeman) en “My Love Never Sleeps”. In het onderkoelde “Getting Over Our Love” wordt hij vocaal bijgestaan door Jess Wolfe and Holly Laessig van Lucius. Maar Robertson kan net zo goed uit de voeten met een countrysong als “Harmless Feeling” waarin Oliver Wood op de slidegitaar te horen is. “Sycamore Hill” is dan weer een wat meer psychedelisch/jazzy nummer en “I Don’t Mind” en “Rollin’ River” hebben een New Orleans-groove. “Carolina Child” is een song voor zijn jongere zelf. ‘Carolina child keep me lush and low, Made of the mountain, Bound for the shore’, zingt hij. Het is een reminder om te weten waar hij vandaan komt , een vertrekpunt van zijn muzikale reis die eigenlijk nooit afgelopen is. Carolina Child is zijn ‘reisverslag’ van 2021, veelzijdig, melodieus en ook nog eens warm en helder klinkend door de productie van Dan Molad (Lucius). Als hij nu al met zo’n volmaakt album komt ben ik erg nieuwschierig wat zijn toekomstige ‘muzikale reizen’ gaan brengen.

Free Dirt

File: Ric Robertson – Carolina Child
File Under: Smeltkroes
File Facebook: [ Ric Robertson op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Ric Robertson]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top