Tiger Saw & The Reasons Why – Wet & Unlucky

‘I heard a band, They were singing “Jolene”’, zingt Dylan Metrano, frontman van de sadcore-band Tiger Saw uit Maine in “Wet & Unlucky”. Dit gaat over de eerste keer dat hij Dylan Earl & The Reasons Why, een old-school countryband uit Arkansas, zag spelen. Metrano viel voor hun sound en stelde een samenwerking voor. Dat resulteerde in het albumWet & Unlucky. En wat een fijne plaat is dat geworden. Het klinkt als country toen het nog alt.country heette, maar roept ook herinneringen op aan Gram Parsons en The Flying Burrito Brothers. De pedal-steel gitaar van Hamilton Belk heeft een prominente rol in de negen songs en geeft ze een desolate sfeer. Dat past ook goed bij de teksten. Metrano zingt met zijn wat onvaste stem zijn teksten waarin het doemdenken van een (zelfverklaarde) loser centraal staat. ‘I’m a cold cup of coffee, You’re a fine chablis’ treurt hij in “I’m A YouTube Series, You’re Prestige TV”. En zijn zelfbeeld wordt er niet beter op in “A Civil War On Saturday Night”. ‘I was a mess, In love and undressed, I put a ring on your finger, And Lord knows the rest’ is zijn weeklacht. Daarin wordt hij vocaal bijgestaan door de prachtige ijle stem van Geneviève Beaudoin (Dead Gowns). Dit doet denken aan legendarische duetten van Gram & Emmylou, Johnny & June en Nancy (Sinatra) & Lee (Hazlewood). In de klaagzang “Watching Reruns Of Our Love” voegt de donkerbruine countrystem van Dylan Earl zich nog bij die van Beaudoin en Metrano. Na al het gejammer en zelfbeklag sluiten ze in “We Always Have The Night” voor hun doen vrolijk af in de wetenschap dat er altijd de nacht is waarin alles anders, rustiger en beter is. Het is goed dat deze ‘lonely souls’ elkaar gevonden hebben want ze hebben het beste in elkaar naar boven gehaald op Wet & Unlucky.

Epifo Music

File: Tiger Saw & The Reasons Why – Wet & Unlucky
File Under: Het leven van een loser
File Facebook: [ Tiger Saw op Facebook]
File Instagram: [Instagram van Tiger Saw]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven