The Sherlocks – World I Understand

Zo aan het begin van een nieuw jaar waarin omikron wild om zich heengrijpt, het buiten koud en donker is en met blue monday net achter de rug heb ik erg behoefte aan boostermuziek. Muziek waar je goede zin van krijgt en even geen somber singer-songwriteralbum. Het was even zoeken maar daar waren opeens The Sherlocks uit Sheffield. De jonge Britten noemen zichzelf ‘the new faces of British rock ‘n’ roll’. Dat valt nog te bezien, maar met hun derde album World I Understand doen ze een hele goede poging. De band bestond oorspronkelijk uit twee sets broers: zanger/gitarist Kiaran Crook en drummer Brandon Crook en gitarist Josh Davidson en bassist Andy Davidson. Na het tweede album Under Your Sky uit 2019 gaven de Davidson broers er de brui aan en werden ze opgevolgd door Alex Procter op gitaar en Trent Jackson op bas. World I Understand is het eerste album van The Sherlocks in deze bezetting maar het derde van de band. Het is duidelijk waar de indierockers de mosterd vandaan hebben gehaald. De elf songs bevatten vleugjes van The Killers (“Wake Up”) en snufjes Oasis (“Failing”, “On The Run”). Maar wat geeft het, het is ruim 36 minuten meebrullen met catchy indierocksongs met zeer aanstekelijke refreinen. Slimme jongens, die Sherlocks, want ze hebben, ter promotie van het nieuwe album, hun eigen Sherlocks-IPA op de markt gebracht. Net zoals hen zie ik dat wel voor me, met een (Sherlocks)biertje in je hand en met een grijns op je gezicht genieten van een optreden van The Sherlocks en meezingen met deze lekkere liedjes. Zijn we daar allemaal niet enorm aan toe?

TeddyBoy

File: The Sherlocks – World I Understand
File Under: Boosterrock
File Facebook: [Facebook]
File Twitter: [Tweets van The Sherlocks]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven