Jamie McDell – Jamie McDell

Het komt niet zo heel vaak meer voor dat ik meteen enthousiast ben over een countryalbum van een zangeres. Heel vaak is het glad gepolijste eenheidsworst wat de klok slaat. Uit onverwachte hoek is er dan nu een album dat weliswaar niet wereldschokkend anders is maar nét datgene heeft wat mij de oren doet spitsen. Jamie McDell is 29 en komt uit Nieuw-Zeeland. Toen ze zeven jaar was zei haar vader zijn baan op en was een zeilboot voor een poos het huis van de McDells. Onderweg luisterde Jamie veel naar de cassettebandjes van haar ouders met muziek van singer-songwriters als Jimmy Buffet, John Denver en James Taylor. Daar werd de kiem gelegd voor haar muzikale carrière. McDell leerde gitaar spelen en kreeg op zestienjarige leeftijd een platencontract bij EMI. Twee, in eigen land, goed ontvangen pop/countryalbums volgden totdat McDell in 2017 naar Nashville toog en daar meer de americanakant opging met haar derde album Extraordinary Girl. In 2019 ging ze weer de oceaan over, ditmaal naar Toronto, voor het schrijven en maken van haar vierde, titelloze album. Begin 2020, na het voorprogramma te zijn geweest van Robert Ellis tijdens zijn Amerikaanse tour, begonnen de opnamen in Nashville voor haar vierde album Jamie McDell. McDell combineert de pure country zoals The (Dixie) Chicks die maken met een meer alt-country/folk kant die soms wel iets wegheeft van Kathleen Edwards en Patty Griffin. Eerder genoemde Robert Ellis zingt mee in het fijne “Worst Crime” en samen met The McCrary Sisters maakt McDell van “Sailor” een meeslepende gospel. Erin Rae duikt op in het folkachtige “Where Are You Now – TD’s Song”. Maar ook zonder deze hulp blijft Jamie McDell overeind. Zo’n fijn liedje als “Botox” bijvoorbeeld over een giftige relatie, het meeslepende “Limousine Running” of de mooie ballad “Something More”. Verhalende teksten, vaak puttend uit eigen ervaring, en een mooie stem. Jamie McDell heeft nét dat ietsje meer dat je niet kunt benoemen maar je niet doet aarzelen om vaker te luisteren.

ABC

File: Jamie McDell – Jamie McDell
File Under: Een beetje meer
File Facebook: [Jamie McDell op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Jamie McDell]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven