Lost Dog Street Band – Glory

Je hoeft maar één blik op Benjamin Tod te werpen om te zien dat het leven bij hem niet over rozen is gegaan. Korte samenvatting: Weggestuurd van school, weggelopen van huis, criminele activiteiten, zwerven op straat en verslavingen aan alcohol en drugs. Een lichtpuntje in Tods leven was dat hij al op 17-jarige leeftijd zijn vrouw Ashley Mae tegenkwam. Met haar en bassist Jeff Loops begon hij in 2010 Lost Dog Street Band en brachten ze zes pure countryalbums uit. In 2017 en 2019 maakte Tod ook nog twee prachtige solo-albums. Inmiddels is het 2022 en heeft Tod de drank en drugs achter zich gelaten. Hoe het nu verder moet na een leven vol verslavingen en ellende wordt rauw en puur bezongen op Glory, album nummer zeven van Lost Dog Street Band. Tod noemt het zelf ‘a psychological glimpse of climbing out of hell’. De tien songs zijn sober, je hoort Tod zingen en gitaar spelen, het schitterende vioolspel en achtergrondzang van Ashley Mae, contrabas en achtergondzang van Jeff Loops en hier en daar de slidegitaar van Douglas Francisco. Maar de teksten van Tod zijn rauw, eerlijk en niet mis te verstaan en komen door de spaarzame instrumentatie des te harder binnen. Tod zingt ze met een overtuiging die van begin tot eind geboeid houdt. Zijn stem raakt en klinkt als een mix tussen Colin Meloy (The Decemberists) en Hank Williams. In tien songs vertelt Tod hoe moeilijk het is om weer een ‘gewoon’ leven te leiden. Desondanks is het geen treurig album geworden maar zijn het songs van hoop en wilskracht. ‘But one thing is for certain I have never known a strength inside of me, More bound and determined than to kill my every will of livin’ clean’ zingt Tod in “Fighting Like Hell To Be Free”. Eigenlijk zegt de prachtige hoes, getekend door Ashley Mae, alles. Een man laat de duisternis achter zich en loopt naar het licht. Hij is bijna halverwege en kijkt niet achterom. Deze reis naar Glory heeft een prachtalbum opgeleverd.

AntiCorp

File: Lost Dog Street Band – Glory
File Under: Hard-core troubadour 2.0
File Facebook: [Lost Dog Street Band op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Lost Dog Street Band]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven