Track Dogs – Where To Now?

Neem twee Ieren, één Engelsman en een Amerikaan en geef ze als standplaats Madrid. Deze variëteit aan nationaliteiten maakt al sinds 2006 muziek. Eerst nog onder de naam The Garrett Wall Band (naar een van de Ieren), maar sinds 2010 gaan ze door het leven als Track Dogs, een naam die verwijst naar duistere ondergrondse wereld van het metronetwerk van New York. De muziek van Track Dogs is echter verre van duister. Het hele pallet van folk, americana en roots wordt door Track Dogs op hun zevende album Where To Now? onder handen genomen. Zo ga je van de folksong “Donna Lola”, waarop Cathy Jordan van de Ierse folkband Dervish en de jonge Ierse folkzanger Banter meezingen, naar de woestijn met het Calexico-achtige “River Of Gold” en naar het Ierse platteland in “Empty Tracks” waarin Track Dogs versterking krijgt van The Potato Monsters, de band van Amerikaan Robbie K. Jones waarmee hij traditionele folk speelt. “Carolina On My Mind” van James Taylor wordt in een hogere versnelling gespeeld waardoor de melancholische song van Taylor verandert in een opgewekte rootssong. De trompet geeft de songs het zonnige, Spaanse tintje van hun thuisstad. Handelsmerk van Track Dogs is hun vierstemmige samenzang. Hun optredens zijn ‘one-mic shows’ waarbij ze met hun instrumenten rond één microfoon staan te spelen en zingen. Dat klinkt prachtig en roept associaties op aan de film ‘O Brother Where Art Thou?’ en de sound van Crosby, Stills & Nash. Nu alles weer kan en mag omdat corona in één keer afgeschaft lijkt te zijn zullen deze Track Dogs niet misstaan op de festivals die deze zomer weer volop plaats zullen vinden. Met hun transatlantische, opbeurende mengelmoes van allerlei stijlen rootsmuziek brengen zij de ‘good vibrations’ die we zo lang hebben moeten missen.

Mondegreen Records

File: Track Dogs – Where To Now?
File Under: Mengelmoes
File Facebook: [Track Dogs op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Track Dogs]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven