Carla Geneve – Learn To Like It

Het is allang niet meer zo dat je voor goede muziek in Engeland, Amerika of Canada moet zijn. Steeds meer interessante releases komen van het zuidelijk halfrond. Learn To Like It is het debuutalbum van de 23-jarige Carla Geneve uit Perth, Australië. Het zou eigenlijk al in 2021 uitkomen maar ja, COVID-19. Toen Geneve op 13-jarige leeftijd na het zingen van James Taylors “Sweet Baby James” van het schoolpodium stapte wist ze wat ze later wilde worden. Thuis luisterde ze naar Australische alt.rockbands en van haar ouders kreeg ze de americana van Neil Young en Lucinda Williams mee. Deze rock/roots combinatie is terug te horen op haar album. De meeste van de tien songs schreef ze toen ze achttien was en gaan over de strubbelingen van een tiener/jong-volwassene. Geneve heeft fijne rootsrocksongs als “Brighter Than Blue”, “Dog Eared” en “Don’t Wanna Be Your Lover”. “I Never Noticed The Weight” meandert heel fijn op een aanstekelijk gitaarriffje. Wat meer gas terug neemt Carla Geneve in het gevoelige “Brisbane”, “What I Already Know” en “Wide Open Road”. Geneve sluit af met het rootsy titelnummer “Learn To Like It”. Geneve zingt goed en vol passie en overgave. Meerdere keren doet ze me aan Brandi Carlile denken. Op het album combineert ze de roots van Carlile en Lucinda Williams met de rock die aan de achteloosheid van landgenoot Courtney Barnett doet denken. De plaat mag dan wel Learn To Like It heten maar zoveel tijd heb je niet nodig. Horen is liken.

Dot Dash Recordings

File: Carla Geneve – Learn To Like It
File Under: Dikke like
File Facebook: [Carla Geneve op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Carla Geneve]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven