Lastryko – Sesje

Lastryko - SesjeBinnenkort hoop ik eindelijk weer eens mijn favoriete Roadburn-festival te bezoeken en dat festival is ook altijd een goede bron om goede nieuwe artiesten te ontdekken. Het festival heeft ook een fijne Spotify-lijst (Roadburn Essential Sounds) waarin wekelijks tips staan om eens fijn in te grasduinen. Normaal bevat het muziek dat door de organisatie zelf wordt gedraaid op dat moment, maar zo af en toe mogen anderen die lijst samenstellen. Zo verscheen op 11 maart een selectie van ‘friend-of-Roadburn’ David Elouvre met daarin een nummer van de Poolse band Lastryko. Kende ik nog niet. De band staat zelf niet op Roadburn overigens, maar ik wil het best een keer live zien. Aanleiding is het album Sesje (‘sessies’ volgens Google translate) dat met vier nummers bijna 36 minuten klokt, maar elke keer als ik het opzet vliegt die tijd razendsnel voorbij. Het viertal maakt instrumentale pysch/kraut met een progressief tintje, met name door het groovy drum- en baswerk, zoals in “A1”. “B2”, maar met name “A2” zijn meer monotoon voortgedreven kraut-nummers, die ook wel wat doen denken aan een band als Follokzoïd. Andere (recent actieve) referenties die me te binnen schieten zijn bands als Motor!k, Automatism en ZEMENT, al ben ik geen echte kenner. Ergens moest ik ook even denken aan (een sfeervolle) Monomyth; de ruimtelijke synths zorgen dan ook wel voor een prettige space-achtige beleving waarop je rustig weg kunt zweven. Echt helemaal lui achterover hangen hoeft ook weer niet, want door de aanstekelijke ritmes kom je als vanzelf in beweging. Doe dan gewoon je ogen dicht en raak in een trance. Precies de bedoeling van deze plaat. Fijn dus.

Eigen beheer

File: Lastryko – Sesje
FileUnder: Trance-sessie
File Music: [Bandcamp]
File Social: [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven