Deanna Petcoff – To Hell With You, I Love You

Hier had ik nu zin in. Een album met fijne, meezingbare liedjes. De Canadese Deanna Petcoff geeft met haar debuutalbum To Hell With You, I Love You precies waar ik om vraag. De 24-jarige zangeres uit Toronto zingt in de tien liedjes op haar eerste worp over de emotionele rollercoaster waar je in komt wanneer een relatie niet gaat zoals je wilt en uiteindelijk stukloopt. “I write happy songs about sad things’ zegt ze zelf. Treffend gezegd, “Failing Upwards” en “Trash Bag” bijvoorbeeld zijn liedjes vol zelfverwijten maar zing je na één keer horen al uit volle borst mee. In “Devastatingly Mediocre” vraagt ze zich af waarom ze toch in vredesnaam op een middelmatig type valt. En “I Didn’t Lie” begint rustig maar mondt uit een in een grootse wall of sound van strijkers en percussie. Petcoff verpakt haar sores in catchy indierockliedjes die in mum van tijd in je hoofd zitten en zingt ze meeslepend waardoor ze ook echt binnenkomen. Het enige buitenbeentje op het album is “As Much As I Can”, een gladde ballad die nogal dissoneert tussen de andere songs. Maar het duurt nog geen twee minuten dus is ook voorbij voordat je het weet. In afsluiter “Sing With Me”, een mooie ballad met alleen piano, zingt Deanna Petcoff ‘I just want you to sing with me’. Dat is geen enkel probleem want dat doe je vanzelf bij het luisteren naar dit lekkere debuutalbum.

Royal Mountain Records

File: Deanna Petcoff – To Hell With You, I Love You
File Under: Uit volle borst
File Facebook: [Deanna Petcoff op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Deanna Petcoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven