Harry Styles – Harry’s House

Harry Styles, is dat niet die jongen die vroeger in de boyband One Direction zat? Inderdaad, maar deze jongen is inmiddels 28 jaar en is de boybandfase al lang voorbij. Het viel me op dat wanneer ik een ijzersterke popsong op de radio hoorde, het negen van de tien keer Harry Styles was. “Sign Of The Times” bijvoorbeeld van zijn gelijknamige debuutalbum uit 2017 en het enorm aanstekelijke “Watermelon Sugar” en “Adore You” van tweede album Fine Line uit 2019. En nu hoor ik steeds het catchy “As It Was” voorbijkomen, afkomstig van Harry’s derde worp Harry’s House. Dat kan toch geen toeval meer zijn en enigszins beschroomd waag ik me aan een luistersessie van dit album. Want ja, Harry Styles, dat is toch voor tienermeisjes en niet voor vrouwen zoals ik die de tienerfase al heel lang voorbij zijn? Het wordt tijd dat ik mijn vooroordelen laat varen want Harry’s House biedt voor ieder wat wils. Perfecte popsongs die je meteen meezingt, zoals het eerder genoemde “As It Was” en “Daydreaming”. Opener “Music For A Sushi Restaurant” is funky en “Cinema” heeft een seventies-disco vibe. Naar eigen zeggen wilde Styles het op dit album wat persoonlijker maken en heeft hij het heft grotendeels in eigen hand genomen en schreef bijna alles zelf. Geen invloeden van buitenaf en (minder) productieteams, maar de muziek die hij wil maken en waar hij serieus mee genomen wil worden. Buiten de perfecte popsongs bevat Harry’s House derhalve ook twee mooie, introspectieve liedjes (“Matilda”, “Boyfriends”) met alleen akoestisch gitaargetokkel als begeleiding. Afsluiter “Love Of My Life” klinkt zowaar als een Jackson Browne song. Na ruim veertig minuten ben ik door Harry’s House heen en heb ik onderweg voor ieder wat wils gehoord. Puntige popliedjes met uitstapjes naar funk en disco en de folky/singer-songwriterkant. Harry zingt ze fantastisch en met zijn androgyne stijl is hij ook nog eens een rolmodel waar menigeen inspiratie uit kan putten. Afgaande op dit album zit het wel snor met de toekomst van de popmuziek. Voor jonge en oude meisjes én jongens, of misschien is het beter om te zeggen voor jonge én oude mensen, in Harry’s House is er plaats voor iedereen.

Columbia

File: Harry Styles – Harry’s House
File Under: Harry’s style
File Facebook: [Harry Styles op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Harry Styles]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven