S.G. Goodman – Teeth Marks

Twee jaar geleden overrompelde S.G. Goodman uit Murray, Kentucky met haar debuutalbum Old Time Feeling waarop ze verhaalde over de haat/liefde-verhouding met haar zuidelijke afkomst. Op haar tweede album Teeth Marks diept ze dit verder uit in elf uitmuntende songs. ‘When you left the bed, After you bit my arm, A little souvenir, Where your teeth left marks’ zingt ze in titelsong “Teeth Marks”. Elke relatie, op wat voor manier dan ook, laat zijn littekens achter. Op haar debuutalbum waren de songs voornamelijk vanuit eigen perspectief, op Teeth Marks gaat het meer over anderen en haar verhouding tot hen. “Dead Soldiers” gaat over een vriend die in de greep kwam van alcohol en het tweeluik “If You Were Someone I Loved/”You Were Someone I Loved” over hoe iemand ten onder gaat aan het gebruik van pijnstillers, een groot probleem in de Verenigde Staten. Het geluid is wat steviger dan op het debuutalbum. “All My Love Is Coming Back To Me” heeft een vintage rocksound waarin Goodmans liefde voor het gitaarwerk van Link Wray goed hoorbaar is. “Work Until I Die” is een post/punksong a la Fontaines DC. Wat S.G. Goodman onderscheidt van haar collega-zangeressen is haar hoge, heldere stem waarmee ze haar teksten harstochtelijk en bijna smekend zingt. Ik kan me voorstellen dat het bij sommigen tegen hun irritatiegrens aanzit maar het maakt de songs voor mij bijna onweerstaanbaar. In afsluiter “Keeper Of The Time”, met een heel fijn uitwaaierend outtro, maakt ze op meeslepende wijze duidelijk dat de kern van alles is dat je je eigen problemen en die van anderen serieus neemt en ze aanpakt. Haar debuutalbum was al van uitzonderlijke klasse, met opvolger Teeth Marks heeft S.G. Goodman een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Verve Forecast

File: S.G. Goodman – Teeth Marks
File Under: Hartstochtelijk
File Facebook: [S.G. Goodman op Facebook]
File Twitter: [Tweets van S.G. Goodman]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven