MUNA – MUNA

Voor zo ver ik weet hadden we op File Under nog geen ultieme zomerplaat voor de zomer van 2022 aangewezen. En nu de zomer al ruim drie weken een feit is, wordt dat toch weleens tijd. Serieuze kandidaat is wat mij betreft het gelijknamige derde album van het trio MUNA. Na twee albums werden ze gedumpt door het grote platenlabel RCA maar al snel werden ze ingelijfd door Saddest Factory Records, het label van Phoebe Bridgers. De labelbaas zingt zelfs een coupletje mee op “Silk Chiffon”, dat volgens het trio een ode is aan je eerste niet-heteroseksuele zoen. Sowieso steken Katie, Naomi en Josette op dit album niet onder stoelen of banken dat ze queer zijn. MUNA bevat elf catchy en fijne indiepopliedjes die je in een mum van tijd meezingt. “What I Want”, “Home By Now” en het country-achtige “Kind Of Girl” zijn instant oorwurmen. Vergelijkingen met dat andere damestrio met onweerstaanbare liedjes, HAIM, dringen zich op, maar MUNA’s geluid is iets poppier. Halverwege het album wordt er naar mijn idee iets te driftig aan de autotuneknop gedraaid in “No Idea”. Het is gelukkig het enige, kleine smetje want daarna revancheert MUNA zich met de uptempo-meezingers “Solid” en “Anything But Me”. MUNA sluit af met het melancholische “Loose Garment” en “Shooting Star” die zo door Phoebe Bridgers zelf gezongen hadden kunnen zijn. Overall geeft dit derde album van MUNA je het gevoel van de ultieme zomerdag, rijdend in een auto met de ramen open, de wind wapperend door je haren, vrij van zorgen,stress en luidkeels meezingend met deze elf popparels.

Saddest Factory Records

File: MUNA – MUNA
File Under: Zorgeloze zomer
File Facebook: [MUNA op Facebook]
File Twitter: [Tweets van MUNA]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven