The Sheepdogs – Outta Sight

Kijkend naar de albumhoes van Outta Sight van de Canadese band The Sheepdogs denk ik een album van een band uit de seventies te zien. Lange haren en snorren en een retro-vormgeving die in de seventies erg hip was. Niets is minder waar, de band uit Saskatoon is in 2004 begonnen en Outta Sight is hun zevende album. Maar zodra ik op de play-knop druk is het niet alleen de retro-hoes maar ook de muziek die me in één klap terugwerpt naar de jaren ’70. Opener “Here I Am” is een heel fijn uptempo liedje waardoor je meteen aan “Get It On” van T-Rex denkt. Mochten de erfgenamen van Marc Bolan een rechtzaak wegens plagiaat aanspannen, dan zou ik het nog snappen ook. Desalniettemin een fijn begin van een album dat vol staat met de (southern) rock die bijna een halve eeuw geleden hoogtij vierde. Luisterend komen de namen Lynyrd Skynyrd, Doobie Brothers en Thin Lizzy bij me op. In “Mama Was A Gardener” lijkt het weer iets meer op de arty rock van 10CC en het lome “So Far Gone” is in de laid-back stijl van JJ Cale. En in “Didn’t I” hoor ik dan weer in de verte Chicago. The Sheepdogs hebben goed gegraaid in de platenkast van hun ouders en de beste rockalbums daaruit waarschijnlijk grijsgedraaid en gereïncarneerd in hun eigen muziek. Origineel is het niet maar wel ongelofelijk catchy met veel fijne zangmelodieën en heerlijke gitaarriffs en licks. Volgens mij ook heel fijn om live te zien. En zeg nu zelf, beter goed gejat dan slecht bedacht, toch?

Warner

File: The Sheepdogs – Outta Sight
File Under: Trip down memory lane
File Facebook: [The Sheepdogs op Facebook]
File Twitter: [Tweets van The Sheepdogs]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven