L.A. Edwards – Out Of The Heart Of Darkness

Het eerste album uit 2023 dat ik hoor is er een waar je je geen buil aan kunt vallen. L.A. (Luke Andrew) Edwards is een singer-songwriter uit Julian, Californië. Met zijn broers Jerry en Jay als backingband achter hem bracht hij al twee albums uit. Voor het derde album Out Of The Heart Of Darkness verkasten de broers naar Nashville. Van daaruit proberen ze het te gaan maken en dat zou best weleens kunnen gaan lukken met deze plaat. De elf songs zijn melodieuze americanasongs met een rockrandje. Door de samenzang klinkt het allemaal nog catchier waardoor je zelf ook al geneigd bent met ze mee te zingen. In “Now You Know” geven ‘El Condor Pasa’ -achtige panfluiten de song een folktintje, de rockballad “Surrender” heeft een vlammende gitaarouttro, “Time To Go” drijft op een heerlijke gitaarriff en “Already Gone” zou zomaar een britpopklassieker van pakweg Oasis kunnen zijn. Zo is er voor ieder wel wat wils te horen op Out Of The Heart Of Darkness. Edwards is eerlijk gezegd niet de beste zanger in zijn genre, zijn stem is een beetje vlak. Idem dito voor de muziek. Prima gespeeld maar het wil nergens écht vlammen, mede door de ietwat te dichtgetimmerde productie. Daardoor is Out Of The Heart Of Darkness een degelijke rootsrockplaat geworden waar het met wat meer pit en lossere sound beter had kunnen klinken. Ik vermoed dat L.A. Edwards typisch zo’n band is die live pas echt tot zijn recht komt. Wie op 19 januari a.s. naar Lucinda Williams in Paradiso gaat kan dit checken, ze verzorgen dan het voorprogramma voor de zangeres uit Louisiana. Ter voorbereiding of voor wie niet gaat is Out Of The Heart Of Darkness de eerste plaat van 2023 die velen zal bevallen.

Bitchin’ Music Group

File: L.A. Edwards – Out Of The Heart Of Darkness
File Under: Degelijk begin van 2023
File Facebook: [L.A. Edwards op Facebook]
File Twitter: [Tweets van L.A. Edwards]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven