Margo Price – Strays

Het is alweer zeven jaar geleden dat Margo Price debuteerde met Midwest Farmer’s Daughter. Ik schoof haar destijds moeiteloos in de voetsporen van Emmylou Harris en het leek inderdaad of de countrymuziek een nieuwe country queen rijker was. Al gauw bleek dat dit etiket te veel beperkingen had voor de eigenzinnige Price. Op derde album That’s How Rumours Got Started uit 2020 verliet Price het traditionele countrypad en liet een wat meer Fleetwood Mac-achtig popgeluid horen. Op het vierde album Strays worden de grenzen nog verder verlegd. Price stopte met alcohol en sloot zich met echtgenoot Jeremy Ivey een week op in een airbnb waar ze onder invloed van een paddo-trip de meeste nummers voor Strays schreven. Jonathan Wilson werd verantwoordelijk gesteld voor de productie en in zijn studio Topanga Valley in Californië werd het album opgenomen. Het resultaat mag er zijn. Strays bevat tien licht psychedelische songs die allang geen puur countrygeluid meer laten horen maar nog het best te omschrijven zijn als americana-indie. Opener “Been To The Mountain” drijft op een pulserende baslijn, “Change Of Heart” rockt en “Light Me Up”, een song over het vrouwelijk orgasme, komt door een gitaarsolo van Heartbreakers-gitarist Mike Campbell tot een vlammend hoogtepunt. “Radio”, waarin Sharon van Etten meezingt, en “Time Machine” zijn de catchy popnummers van Strays. De country is echter nooit ver weg bij Margo Price want zij heeft nu eenmaal die heldere stem waarmee ze als geen ander een verhaal kan vertellen. Dat doet ze het best in de twee prijsnummers van het album. Het aangrijpende “County Road” gaat over een jong overleden vriend en het bloedmooie, akoestische “Lydia” over een drugsverslaafde, zwangere vrouw die moet besluiten of ze haar kind wel of niet houdt. De traditionele country bleek een te krappe jas te zijn voor Margo Price wat eigenlijk een zegen was omdat ze hierdoor zijpaden heeft genomen die haar muziek verrijkt en verdiept heeft. Op vorige albums was ze nog wat zoekende maar op Strays klinkt ze completer en zelfverzekerder dan ooit. Het eerste muzikale hoogtepunt van 2023.

Loma Vista

File: Margo Price – Strays
File Under: Vrije geest
File Facebook: [Margo Price op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Margo Price]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven