Knupperpouf – El Pueblo (Amsterdam Album)

Knupperpouf - El Pueblo (Amsterdam Album) Knupperpouf is het alter ego van multi-instrumentaliste Nicolette Lie. Naast haar werk als drumdocent en drummer bij o.a. Action Park is Knupperpouf vooral het middel om haar eigen liedjes te presenteren. Dat resulteerde tot nu toe in een handvol heerlijke platen vol puntige en prettig melodieuze indiepop. Op El Pueblo (Amsterdam Album) gooit ze het over een andere boeg. Met de piano als basisinstrument worden we getrakteerd op een verzameling instrumentale werken die allen thematisch verbonden worden door plekken in de oude stad Amsterdam. Een ode aan de stad en haar verschillende gezichten. Nu kom ik zelf van kleins af aan al vaak in Amsterdam, maar ik ken de stad eerlijk gezegd niet zo goed dat ik bij elke songtitel gelijk een beeld voor ogen heb. Maar dat maakt gelukkig niets uit. De pianoklanken, hier een daar afgewisseld met gitaar, worden sfeervol ingekleurd met trompet en cello. Dat geeft haast een ouderwetse filmmuziek-achtige sfeer met invloeden uit de klassieke- en improvisatiemuziek.  Luisterend naar bijvoorbeeld “Cremerplein” moet ik denken aan het introspectieve pianowerk van Erik Satie. “De Dam” is daarentegen, met een speelse trompet en een lekker tokkelende gitaar, heerlijk zomers. “Linnaeusstraat” is dan weer een herfstig en dromerig stuk, waar het straatbeeld in geluid wordt gevangen met opnieuw die stemmige pianoakkoorden, terwijl er toch ook een zekere speelsheid in doorklinkt. El Pueblo (Amsterdam Album) is een mooi album om bij weg te dromen waarop Lie zich wel van een heel andere kant laat zien dan die we tot nu toe kenden. Het is echt heerlijk om hier laat op de avond van te genieten maar ook geschikt voor in de oortjes bij een fikse stadswandeling. Ik weet niet of het haalbaar is alle straten en pleinen waar hier een muzikale ode aan is gebracht in één wandeling af te vinken, daar is Amsterdam net iets te groot voor, maar gelukkig kun je de muziek overal beluisteren.

File: Knupperpouf – El Pueblo (Amsterdam Album)
File Under: citytrip
File Bandcamp: [Knupperpouf op Bandcamp]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven