Pale Blue Eyes – This House

Vorig jaar rond deze tijd maakte ik kennis met Souvenirs, het debuutalbum van het Engelse trio Pale Blue Eyes uit Devon. Een heerlijke plaat die me terug deed denken aan de beste Engelse indiemuziek uit het eind van de jaren zeventig en begin jaren tachtig. Pale Blue Eyes gooide bands als New Order, Joy Division, OMD en The Cure in de blender en maakte daar een heel fijn eigen brouwsel van. Inmiddels heeft het drietal Devon verlaten en opereren ze vanuit Sheffield waar drummer/toetsenist Lucy Board oorspronkelijk vandaan komt. De aanleiding voor de verhuizing was verdrietig. Achter het ouderlijk huis van Matt Board in Totnes hadden Matt (zang/gitaar/toetsen) en Lucy Board, niet alleen collega-bandleden maar ook in de echt met elkaar verbonden, een studio/woonruimte gebouwd. De vader van Matt overleed enkele jaren geleden heel plotseling en Matts moeder stierf recentelijk na een lang ziekbed. Matt en Lucy hebben haar tot haar dood verzorgd en daarom al die tijd in de studio achter het huis gewoond. Er kleven dus nogal wat herinneringen aan het ouderlijk huis, vandaar dat het album This House heet. Voor de cover is een foto gebruikt van de ouders van Matt, poserend voor het huis toen ze er net gingen wonen. Er wordt veel verwerkt op This House maar het is geen somber album geworden, eerder troostrijk. Op het tweede album gaat Pale Blue Eyes verder met waar ze met Souvenirs mee zijn begonnen. De gelaagde en breed uitwaaierende songs zijn dromerig en meeslepend. Mensen van mijn generatie zullen hierbij soms met weemoed terugdenken aan hun jeugd maar ze zijn net zo genietbaar en dansbaar voor de jongere generatie.

Full Time Hobby

File: Pale Blue Eyes – This House
File Under: Dromerig dansen
File Facebook: [Pale Blue Eyes op Facebook]
X File: [Pale Blue Eyes op X]

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven