Rock Around The Block – Sally Forth Records' Box Of Songs

Als kind was ik heel erg blij als ik het kerstpakket van mijn vader of mijn oma mocht uitpakken. Pas later begreep ik dat het blikje ragout en een of ander suf non-food item moetjes waren die altijd wel in een kerstpakket zitten, maar waarvan niemand ooit beter is geworden. Ik heb zelf nog nooit een kerstpakket gekregen, dus ik weet niet hoe ik als (min of meer) volwassene het uitpakken ervan zou beleven. Tot gisteren. Toen lag Sally’s Sampler Rock Around the Block in de brievenbus. De opperdespoot als kerstman. Veertien tracks staan er op deze sampler van Sally Forth Records, en bij het beluisteren ervan voelde elk nieuw lied als een nieuw cadeautje in het kerstpakket. Voor Campsite, This Beautiful Mess, The Lionheart Brothers, Blackstrap, Glorybox en The Spirit that Guides Us was er plek voor twee nummers, de twee ‘previously unreleased’ bonustracks zijn gereserveerd voor Rollercoaster 23 en Kryptonite Garden. De liedjes bewegen zich tussen pop, indie, rock en alles wat daar een beetje omheeft zweeft. Ze zijn verschillend maar passen zo goed bij elkaar, dat je je afvraagt waarom kerstpakketten niet altijd goed kunnen worden samengesteld. Voor de echte fans van een paar bands staan er trouwens ook échte cadeautjes op: niet alleen de twee reeds genoemde unreleased tracks zijn bijzonder, ook van This Beautiful Mess is een nieuw nummer te horen en een van de liedjes van Campsite werd geremixed door Swiss Transport. Zo spannend als het vroeger was een kerstpakket uit te pakken, zo spannend is het om naar deze compilatie te luisteren.

Koop deze plaat nu en krijg The Sally Sampler ‘Hit’s of the 80’s’ er gratis bij


mij=Sally Forth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top