Spider Rico – Garage Sale

Jij schrijft toch voor File Under?,’ zei André van Livingroom Records (LVR) toen hij mij de nieuwe Spider Rico in de hand drukte. Ons kent ons. Hierna volgde er nog iets van: ‘soms begrijp ik weinig van jullie stukjes.’ Het enige wat ik volgens mij deed was glimlachen. We zijn uniek en onnavolgbaar. Ik weet het. Wat ik me thuis bedacht, is dat ikzelf LVR ook niet altijd kan volgen. Leerde ik ze een paar jaar geleden kennen van leuke lo-fi -liedjes. Kon ik nog net begrijpen dat Benjamin B. over kwam vliegen van Excelsior Recordings. Het tekenen van de garagerockers van Spider Rico wekte echter mijn verbazing. Ik zag de release met de nodige scepsis tegemoet. Live zijn ze namelijk in één woord geweldig. Ze geven alles en breken zoals het echte rock ‘n’ rollers betaamt de tent af. Leg dat alleen maar eens vast op een plaat. Corno Zwetsloot, hij deed eerder dit jaar op een voortreffelijke wijze Blues Brother Castro, werd als producer ingehuurd. En hij doet het op Garage Sale niet minder, want de energie die op het podium vrijkomt knalt ook bij dit schijfje uit de speakers. Bovendien wordt duidelijk dat de Hagenaren ook liedjes kunnen schrijven. Als gastmuzikant speelt bovendien André Dodde van Green Hornet een verdienstelijk mopje mee op zijn orgel. Spider Rico weet de garagerock opnieuw te definiëren. Hun label LVR lijkt nu te staan voor een breder scala aan muzikale kwaliteit. En bij File Under staat Spider Rico in de nog veel bredere platenkast. Ben ik nog te volgen?


mij=Livingroom Records/Konkurrent

10 reacties

  1. peter

    Ik denk dat ik een weblogrecensiesiteachtig iets ga beginnen. Misschien sturen ze ‘m dan op. Nu moet ik eerst de dikke walvisbuurvrouw beroven. Als ik mijn baard daarna afscheer weet ze vast niet dat ik het was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven