Carpark North – All Things To All People

Ik ben een muzikaal omnivoor. Ik lust een boel en ik vreet een boel. Maar als je alles tot het bot toe door analyseert dan kom je tot een aantal gemeenplaatsen in mijn muzikale dieet. Er moeten gitaren inzitten. Er moeten bliepjes inzitten. De bassist en de drummert vormen de motor, maar slaan niet op hol. Als er vervolgens ook mooi gezongen wordt, het liefst met een koortje zo nu en dan, en de nummers hebben een snufje ABBA (zonder camp te worden), een vleugje dramatiek en een rauw randje, dan ziet u mij gelukzalig voor me uitstaren terwijl ik het betreffende album keer op keer op keer op keer draai. En word ik blij. Erg blij. En momenteel ben ik blij. Erg blij. Want de nieuwe Carpark North is uit. Hun tweede. De eerste, gewoon Carpark North, is vrijwel volledig, maar net niet, aan Nederland voorbij gegaan, maar deed het erg goed in thuisland Denemarken. Het leverde hen wel een plaatsje op Roskilde op. Nr.2, All Things To All People, zal het daar niet minder doen, want is een forse stap voorwaarts. De heren weten nog beter hoe je een goed popliedje maakt en hoe je daar vervolgens een geheel eigen draai aan geeft. Tien perfecte popsongs met gitaren en bliepjes. Er wordt mooi gezongen en er zijn koortjes en een vleugje dramatiek. Alsof Kashmir met Zoot Woman in de studio zit. Of A-ha met Muse. En dat in drie kwartier, de ideale lengte van een plaat. Wat wil een mens nog meer? Dat de plaat in Nederland uitgebracht wordt inderdaad en dat ze hier heel groot worden…


mij=EMI Denmark / Import

5 reacties

  1. Stonehead

    Erg goede plaat inderdaad. En het nummer “The Beasts” is zo ongeveer de Paranoid Android van dit album.
    Mijn topper van 2005 tot nu toe is het debuut van Woost (zie ook eerder op deze site)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven