Mattsson – War

In het dagelijks leven ben ik best milieubewust bezig. Ik scheid netjes m’n afval in de daarvoor bestemde bakken. En dankzij m’n vriendin eet en drink ik ook regelmatig biologische producten. Dat dat nodig is, door veel meer mensen gedaan zou moeten worden en op vele vlakken nog veel beter kan, zal ook Lars Eric Mattsson gedacht hebben. Een beter milieu begint immers bij jezelf. Milieu in de breedste zin van het woord. Hij besloot het in ‘A non-fictional rock opera about the state of this planet we call the Earth’ te gieten en het album WAR! te noemen. Mattsson heeft een aantal musici en technici opgetrommeld om hem bij te staan bij zijn oorlogsvoering. Zijn legertje heeft een hoog Nederlands tintje. In de voorhoede doen namelijk zangeres Irene Janssen (Karma, Star One) en zanger André Vuurboom (Sun Caged) mee. Op de achtergrond hebben zowel Arjen Lucassen (Ayreon, Star One) als Joost van den Broek (After Forever, Sun Caged, Star One) hun expertise laten gelden. Verder worden zij onder andere bijgestaan door Vitalij Kuprij (Artension), die met zijn keyboard voor de nodige artillerie zorgt. Her en der worden zo verrassende aanvallen gepleegd om zo de aandacht op de verontrustende status (denk ook aan de conflicten in het Midden-Oosten) van onze planeet te richten, maar of ze er ook de oorlog mee winnen is een beetje de vraag. Ik mis een beetje de echt grote en rake slagen op het album, en dus blijven we al dan niet (on)bewust doormodderen met alle problemen op onze planeet.


mij=Lion Music / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven